Lansarea platformei #InternetFărăGriji: platforma utilă copiilor și părinților

Fundația Moldcell a lansat platforma educațională și interactivă despre siguranța online – ifg.moldcell.md. Platforma are scopul să informeze despre tot ce înseamnă lumea digitală. Prin intermediul proiectului #InternetFărăGriji, implementat de Moldcell în 2018 și preluat de Fundația Moldcell, copii au aflat despre cum navighezi sigur pe net. Iar Memorandumul, încheiat cu Ministerul Educației, facilitează accesul copiilor la lumea digitală și definește strategia de Responsabilitate socială a companiei.

Voluntarii #InternetFărăGriji au străbătut toată țara cu sesiuni despre protejarea copiilor, adolescenților de capcanele mediului virtual. S-au organizat LIVE-uri cu specialiști în domeniu utile atât copiilor, profesorilor, cât și părinților.

Irina Străjescu, Director executiv Fundația Moldcell: Proiectul a fost lansat in 2018, iar mii de copii, profesori și părinți au aflat despre riscurile mediului online si cum pot fi acestea prevenite. Suntem fericiți să intrăm într-o nouă etapă care înglobează toată informația, disponibilă pentru toată lumea. Platforma este interactivă, are conținut util, cu întrebări și răspunsuri, quiz-uri pentru copiii de diferite vârste cu ajutorul cărora pot să-și testeze cunoștințele și să acumuleze puncte.

Părinții s-au arătat entuziasmați de noua platformă și își ajută copiii în explorarea mediului digital. Copiii deja au testat platforma și au reușit să răspundă cu brio la întrebări.

Moldcell a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID și mediul privat. Proiectul InternetFărăGriji și platforma recent lansată asigură fiecare copil, profesor sau părinte, cu informația necesară pentru ca Internetul să fie nu doar accesibil, dar și sigur.

**Compania Moldcell promovează Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU. Prin lansarea platformei ifg.moldcell.md, promovăm Ob. nr. 4 – Educație de Calitate.