Proiectul #LikeDeLaBunei: 30 de persoane în etate au învățat să folosească telefonul mobil și să beneficieze de serviciile online

Curioși și dornici de a învăța lucruri noi. Așa s-au arătat cei 30 de participanți ai proiectului #LikeDeLaBunei. Susținuți de voluntarii Moldcell, persoanele în etate din orașul Șoldănești și satul Sămășcani au făcut cunoștință cu lumea digitală, au primit telefoane, minute și trafic internet de la Moldcell.

În urma sesiunilor, buneii au deprins cum achiți facturile online, cum folosești rețele sociale, vorbești online cu cei dragi peste hotare, descarci aplicații utile, faci fotografii/video, scrii mesaje și chiar primești/efectuezi un apel.

Doamna Margareta din or. Șoldănești, în vârstă de 71 de ani, își dorea nespus de mult să-și facă profil pe Facebook. Nu de alta, dar nepoții i-au zis că toată lumea are vreun profil pe vreo rețea socială, deci trebuie să aibă și ea. Zis și făcut! Voluntarii au ajutat-o pe doamna Margareta să pășească în lumea Facebook-ului, să încarce fotografii, să adauge în prieteni toată familia, să facă postări și chiar…stories.

Printre voluntarii Purple Team de la Moldcell au participat și voluntari mai mici. Câțiva dintre copiii angajaților Moldcell, cu vârsta cuprinsă între 13-15 ani, au participat la training-uri și au ajutat buneii să înțeleagă cum funcționează mediul online. Profund entuziasmați, micii voluntari au rămas mulțumiți de rezultate pentru că astfel au contribuit la bunăstarea țării, au făcut o faptă bună și sunt pregătiți pentru alte plecări în teritoriu.

Dacă ți-a căzut tronc proiectul #LikeDeLaBunei și vrei să devii voluntar Moldcell, să ajuți buneii să înțeleagă ce înseamnă lumea virtuală, lasă-ne un mesaj pe fundațiamoldcell@moldcell.md sau scrie-ne în privat.

*Proiectul privind dialogul intergenerațional este finanțat de Fundația Moldcell, Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) și Agenția Elvețiană pentru Cooperare și Dezvoltare, și implementat de HelpAge International în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în 15 localități din Moldova.

#LikeDeLaBunei #AbilitățiDigitale #DialogIntergenerațional