Colaborarea cu Asociația COR: De la susținerea tinerilor talente, până la promovarea patrimoniului cultural

Evenimente artistice, cursuri pentru tinerii din domeniile creative, proiecte sociale, accesul la ultimele tehnologii, digitalizarea mediului cultural, promovarea și conservarea patrimoniului național – sunt doar câteva din reperele parteneriatului Fundației Moldcell cu Asociația COR și Centrul Artcor. Prin toate inițiativele culturale, Fundația încurajează tinerii absolvenți să-și valorifice talentul acasă și să creeze o comunitate de profesioniști orientată spre promovarea produselor/serviciilor la nivel mondial.

Industriile creative cheie în care se investește și pe care le promovăm sunt: publicitate, arhitectură, design, arte vizuale, performance, digital media, gaming mobil, domeniul IT, prin animație software, VFX, VR/AR. Totodată, prin intermediul proiectelor comune cu Artcor se participă la păstrarea patrimoniului cultural și anume muzee, galerii de artă, monumente arhitecturale, librării, editarea cărților, montarea spectacolelor, film, festivaluri cu diferite tematici.

Tinerii absolvenți talentați care sunt în căutarea locurilor de muncă sunt angajați în urma cursurilor Școlii Artcor și susținerii Fundației Moldcell. Totodată, se pune accent pe promovarea învățământului alternativ și superior din Republica Moldova.

Comunitățile creative, prin experiențele lor comune, dezvoltă noi produse, servicii și soluții inovatoare care au ca scop crearea noilor oportunități pentru un trai mai bun în Republica Moldova.

Pentru că în țara noastră activează mulți tineri talentați, iar potențialul creativ este în plină creștere, Fundația Moldcell a oferit 50.000 de dolari pentru realizarea strategiei creative Artcor pe parcursul întregului an și a extins parteneriatul cu Asociația Companiilor de Creație COR și Centrul Artcor. Intersecția concomitentă a mai multor culturi, diversitatea culturală, forța de muncă profesionistă, accesul la cele mai noi tehnologii, viteza rapidă la Internet și piața IT bine dezvoltată, infrastructura emergentă, mediul de afaceri competitiv și prielnic pentru start-up-uri și asociații/organizații ce susțin industriile creative – toate formează un anturaj favorabil pentru ca industriile creative să prospere în Moldova.

Artcor a fost lansat în iunie 2019. Cu un design inovator, Artcor oferă acces la tehnologii de ultimă oră, un spațiu de colaborare, oportunități de formare și un ecosistem dinamic pentru industriile creative din Moldova. Peste 1000 de companii, profesioniști independenți, studenți și alți profesioniști au acum acces la noile tehnologii și software de ultimă generație, toate într-un spațiu multifuncțional. De asemenea, Artcor este dotat cu tehnica necesară pentru găzduirea evenimentelor culturale, expoziții, lansări de proiecte.

Inspirați de activitatea și rezultatele Fundației Chaudhary și susținuți de acționarii Moldcell – CG Group, Fundația Moldcell susține și implementează proiecte sociale, educaționale, de afaceri, inovaționale, de cercetare, în beneficiul cetățenilor și pentru dezvoltarea țării, ghidați de Pilonii de Responsabilitate Digitală: Educație, Susținere și Investiții în Afaceri Sociale, Societate și Implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.