Fundația Moldcell oferă 50.000 de dolari (900 000 lei) pentru realizarea strategiei creative Artcor pe parcursul întregului an și extinde parteneriatul cu Asociația Companiilor de Creație COR și Centrul Artcor. Despre aceasta, s-a anunțat în cadrul Festivalului Industriilor Creative din 2-4 iunie, 2021. Din 2020, Fundația Moldcell colaborează intens cu Artcor, iar Memorandumul semnat cu Asociația COR intensifică și mai mult acest parteneriat. Totodată, în cadrul festivalului, Fundația Moldcell a fost desemnată cu titlul de: ”Ambasador Artcor” pentru promovarea și susținerea industriilor creative din Moldova.
Festivalul Industriilor Creative este evenimentul care adună sub aceeași umbrelă inițiativele locale creative. Evenimentul a fost inaugurat de Excelența Sa, Ambasadorul Marii Britanii la Chișinău, Steven Fisher și Președintele Fundației Moldcell, Nirvana Chaudhary care au participat la discuții cu rezidenții Centrului Artcor și membrii Asociației COR.
Fundația Moldcell a devenit anul acesta membru al Consiliului de Administrație al Asociației Companiilor Creative din Moldova – COR. Prin adăugarea contribuției financiare la dezvoltarea Artcor, Fundația Moldcell devine co-finanțator și partener strategic al Artcor alături de USAID, Suedia și Marea Britanie care împreună cu Asociația COR au lansat Artcor în 2019.
Nirvana Chaudhary, Președintele Fundației Moldcell: „Din momentul lansării, Fundația Moldcell a sprijinit Artcor, pentru că avem încredere în potențialul creativ al tinerilor din Republica Moldova. Educația este coloana vertebrală a oricărei economii și acesta este motivul pentru care educația este una dintre direcțiile strategice ale Fundației Moldcell. Anul trecut, Fundația Moldcell și Artcor au organizat cursuri educaționale online oferite tinerilor în timpul autoizolării. Suntem convinși că dacă reușim să combinăm domeniile creative și digitale în Moldova, acest lucru va prezenta un imens avantaj competitiv pentru țară, precum și va oferi locuri de muncă pentru mulți tineri talentați, va contribui la creșterea exporturilor de servicii creative/digitale.”
Steven Fisher, Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova: „Artcor este un loc cu adevărat vibrant, optimist și plin de energie, atât prin prisma spațiului fizic cât și a oamenilor. Am cunoscut diferiți profesioniști din domeniul creativ, unele companii mici, la etapa de ascendență, altele deja bine stabilite și absolut toți sunt extrem de recunoscători pentru platforma de lansare oferită de Artcor. Aici totul este despre valorificarea creativității atât în beneficiul economiei atât din perspectiva companiei cât și a societății. Frumusețea unui proiect ca Artcor constă în faptul că oferă sectorului privat siguranța că există un fundament solid pentru dezvoltarea industriilor creative din țară.”
În cadrul festivalului, vor fi prezentate rezultatele absolvenților cursurilor Școlii Artcor susținute de Fundația Moldcell, dar și o conferință despre antreprenoriatul creativ, fiind organizat un Startup Battle. Festivalul va găzdui și un hackathon de virtual production în colaborare cu viitorul centru de producții media MEDIACOR și Universitatea de Stat din Moldova.
De 3 ani, Centrul Artcor adună profesioniștii din industriile creative pentru a prezenta produse, servicii și a discuta potențialul creativ local și de export. Astfel, pe parcursul a trei zile, comunitățile profesioniștilor creativi vor participa la paneluri de discuții, workshopuri, expoziții de artă și performance-uri pe următoarele domenii: design, urbanistică, film, muzică, festivaluri, dezvoltare prin jocuri și publicitate.
Inspirați de activitatea și rezultatele Fundației Chaudhary și susținuți de acționarii Moldcell – CG Corp Global, Fundația Moldcell susține și implementează proiecte sociale, educaționale, de afaceri, inovaționale, de cercetare, în beneficiul cetățenilor și pentru dezvoltarea țării, ghidați de Pilonii de Responsabilitate Digitală: Educație, Susținere și Investiții în Afaceri Sociale, Societate și Implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.