„A câte 30 GB lunar”. 260 de elevi din raionul Taraclia au primit trafic Internet pe toată perioada anului de învățământ

În raionul Taraclia, 260 de copii din familii social vulnerabile și cu mulți copii, au primit câte 30 GB trafic internet lunar valabil pe întreg anul de studii 2021-2022. Această donație are loc în contextul parteneriatului între Fundația Moldcell și Direcția de Învățământ din Taraclia.

Pe 11 august, Fundația Moldcell a semnat un acord cu Direcția de Învățământ, Cultură și Turism a Consiliului Raional Taraclia. Parteneriatul presupune acordarea a 260 cartele SIM, fiecare cu câte 30 GB trafic internet inclus, pentru tot anul de studii, tuturor elevilor din familiile numeroase și cele social vulnerabile din Taraclia.

„Volumul semnificativ de trafic internet, oferit fiecărui elev, va permite copiilor să fie prezenți online la lecții, dar să și obțină informația necesară  pentru temele de acasă”, a menționat Directoarea Direcției Învățământ, Cultură și Turism a Consiliului Raional Taraclia, Lilia Sarsaman.

Lacune la capitolul acces la calculatoare și internet, au apărut în perioada pandemică, cauzată de COVID – 19, atunci când elevii au trecut la învățământul de la distanță.

„În toamna anului trecut, compania Moldcell a semnat un Memorandum de Înțelegere cu ONU Moldova, în vederea susținerii Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Educația de calitate este unul din ODD și pentru noi este important ca elevii din fiecare raion din țară să aibă acces la o educație de calitate.

În contextul situației epidemiologice din țară, educația de calitate nu poate avea loc fără accesul la internet. De aceea, atunci când aflăm că cineva este privat de acest drept, facem tot posibilul să-l asigurăm. Internetul deschide uși, iar copiii, cu ajutorul informației obținute online, au parte de posibilități nemărginite.

Încă un obiectiv ODD este Egalitatea de gen și Șanse egale. Anume din această cauză, am decis să susținem elevii din familiile social vulnerabile”, a subliniat directoarea Fundației Moldcell, Irina Strajescu.

Președintele raionului Taraclia, Ivan Paslari, le-a dorit elevilor „să profite corect de avantajele internetului, să filtreze informația obținută în mediul online, în așa fel încât să sporească nivelul lor de educație și cultură. Totodată, să fie conectați cu cei dragi plecați peste hotare”.