Moldcell lansează Fundația Moldcell și semnează un parteneriat privind extinderea oportunităților educaționale digitale în Centrul Artcor
În cei 20 de ani de activitate compania Moldcell, pe lângă servicii de telecomunicații accesibile și rețea calitativă, a implementat și a susținut sute de proiecte sociale și filantropice, iar astfel, a menținut nivelul înalt de responsabilitate social corporativă.
Începând din luna martie curent, compania Moldcell face parte din CG Corp Global, grupul fondator al Chaudhary Foundation. Inspirați și încurajați de activitatea acestei fundații, a fost lansată Fundația Moldcell – o platformă ce va întruni toate inițiativele social responsabile ale companiei.
Nirvana Chaudhary, Președinte al Fundației Moldcell:
“Apreciem prioritățile de business, dar și cultura social responsabilă Moldcell, care a făcut parte din ADN-ul companiei încă de la început. Suntem mândri să lansăm astăzi Fundația Moldcell, care va consolida toate inițiativele filantropice și proiectele sociale într-o platformă strategică unică, în conformitate cu obiectivul Fundației Chaudhary de a genera schimbare spre bine și a avea un impact pozitiv asupra vieții.”
Proaspăt lansată, Fundația Moldcell își propune să aibă un impact pozitiv asupra vieții oamenilor din Moldova, prin combinarea elementelor de transformare digitală și utilizarea tehnologiilor, reieșind din cei patru piloni de activitate în domeniile cheie: Educație, Societate, Investiții de impact Social și Implementarea Obiectivelor Globale de Dezvoltare Sustenabilă.
Fundația Moldcell a fost lansată odată cu semnarea Memorandumului de Înțelegere între Asociația Companiilor din domeniul Industriilor Creative din Moldova, Proiectul de Competitivitate din Republica Moldova și Fundația Moldcell, privind extinderea oportunităților educaționale digitale în Centrul Industriilor Creative ARTCOR.
Evenimentul a avut loc pe 20 octombrie 2020, în format hibrid, offline, la Centrul Artcor și, online, cu participarea Ambasadorului SUA Dereck J. Hogan, a președintelui Fundației Moldcell Nirvana Chaudhary, a membrilor de board ai Asociației COR, a boardului de directori Moldcell și a trainerilor Artcor School.
Dereck J. Hogan, Ambasadorul SUA:
“Salut acest parteneriat, care este un exemplu perfect de responsabilitate socială, orientat spre atingerea scopurilor de dezvoltare sustenabilă în Moldova, inclusiv crearea oportunităților de angajare pentru tineri.
Sunt nespus de bucuros să spun bun venit Fundației Moldcell și sunt sigur că aceasta va avea un rol vital în asigurarea dezvoltării durabile sociale și culturale din Moldova. Sunt încântat că Fundația Moldcell, creată de unul dintre operatorii principali de telecomunicații din Moldova, un model exemplar de responsabilitate socială, s-a alăturat pentru a susține Artcor. ”
Nirvana Chaudhary, Președinte al Fundației Moldcell:
“Acest parteneriat va susține tinerii din Moldova în atingerea aspirațiilor proprii în era digital-creativă, să devină profesioniști cu un viitor promițător aici, in Moldova – țara în care credem.
În toate țările economia se bazează preponderent pe tineret. Am văzut, prin exemplul companiei Moldcell, că în Moldova sunt foarte mulți tineri talentați, care au nevoie doar de îndrumarea corectă și o platformă potrivită, și a căror atitudine și mod de gândire trebuie formate corespunzător.”
Olga Radu, Președinta Asociației COR:
“Colaborarea este cuvântul cheie în cadrul industriei creative. Atunci când avem proiecte mari, colaborăm între membri, cu partenerii, și creăm valoare adăugată. Astfel fac și rezidenții, co-workerii Artcor. Asociația COR își propune prin parteneriatul cu Fundația Moldcell să extindă oportunitățile de învățare, testare și creare pentru tinerii care vor să-și reorienteze carierele, mai ales după perioada pandemică.”
Cu susținerea Fundației Moldcell, Asociația COR, prin intermediul Artcor School, va aduce pe piață noi oportunități de cursuri, workshopuri, lecții deschise, atât online, cât și offline, pentru tinerii care doresc să încerce o profesie în domeniile creative sau pentru profesioniștii care doresc să-și aprofundeze cunoștințele și abilitățile tehnice în acest sens.
Printre domeniile creative ce pot fi explorate la Școala Artcor se numără: design interior, design și producție de sunet și muzică, podcasting, ilustrație și benzi desenate, animație 3D, storytelling, etc. Profesiile creative și legate de tehnologii, dar și oportunitățile de freelancing, se regăsesc în topul căutărilor de profesii dorite de tineri.